Selskov Elektric glæder sig hvert år til at installere julebelysning på gågaden i Hillerød, så december bliver lun i lampernes skær til glæde for store som små Hillerødborgere. De ter blevet en fast og kær tradition for os, for faktisk har Selskov Elektric stået for gågadens dekoration i årevis siden dengang, ingen ville investere i julelyset og vi var med til at redde  julemøllen på torvet i Hillerød midtby.

Naturligt nok faldt det os for brystet, da det, tilbage i 2010, blev besluttet, at den ikoniske julemølle midt på torvet skulle spares væk – sammen med den øvrige julebelysning i øvrigt, da der blev uenighed om, hvem der skulle betale for julegildet.

Møllen har været en fast og ikonisk del af juleudsmykningen i Hillerød helt tilbage fra 1934 og tanken om jul uden voresalle sammens trofaste og kære julevartegn var trist.

Derfor gav vi os i kast, sammen med en gruppe andre lokale ildsjæle, med at redde møllen. Det lykkedes, og den står der skam troligt endnu, hver eneste december. Og det håber vi, at den vil gøre i rigtig mange år endnu.

Læs mere her:

https://sn.dk/Hilleroed/Julemoellen-kom-op-paa-Torvet/artikel/97916

https://sn.dk/Hilleroed/Frivillige-redder-julen-i-Hilleroed/artikel/97313